მჟავე კიტრის მირთმევა ხელს უწყობს ტვინში იმ ფერმენტების წარმოქმნას, რომლებიც პასუხისმეგებელია სიხარულის ჰორმონზე. ამ საკითხზე, უნივერსიტეტში "უილიამი და მერი" მეთიუ გილიმირომი მუშაობდა.
ჩატარებული კვლევებიდან მიღებული შედეგების შესაბამისად, ადამიანები, რომლებიც ხშირად მიირთმევენ მჟავე კიტრს, ნაკლებად არიან
ასე, რომ მკვლევარები მოგვიწოდებენ, რომ ჩვენი სიყვარული მჟავე კიტრის მიმართ უფრო გავზარდოთ, რადგან მათი რეგულარული მირთმევა, საგრძნობლად შეცვლის ჩვენს ნერვულ სისტემას დადებითისკენ და სიხარულის ჰორმონის გამომუშავებაც უფრო აქტიური გახდება. განაგრძეთ კითხვა: