სიმსივნისგან 100%-ით ვერ ცერთი პროდუქტი დაგიცავთ, მაგრამ ზოგიერთ მათგანს შეუძლია საგრძნობლად შეამციროს მისი რისკი. ექიმი-ონკოლოგების რჩევაა, ეს კერძები, რაც შეიძლება ხშირად მიიღოთ, იდეალურ შემთხვევაში კი - ყოველდღე, რათა დაავადების რისკი, რაც შეიძლება დაბალი იყოს.
ნიორი
ექიმები გირჩევენ, დაუმატოთ ნიორი თქვენს საყვარელ კერძებს და მიირთვათ ის, რაც შეიძლება ხშირად, რადგან მისი შემცველი
ნივთიერება აძლიერებს თქვენს იმუნურ სისტემას. კვლევამ აჩვენა, რომ ნივრის რეგულარული მიღება კუჭის სიმსივნის რისკს 12%-ით ამცირებს.
ბროკოლი
კომბოსტო ბროკოლი ასევე გახლავთ ის სუპერფუდი, რომელსაც
სიმსივნის რისკის შემცირება შეუძლია. თუმცა, ექიმები გვაფრთხილებენ, რომ მისი მომზადება დაუშვებელია აირღუმელში, რადგან ამ შემთხვევაში ჩვენი ორგანიზმის დამცავი სასარგებლო ნივთიერებების 97% ნადგურდება.
ბრაზილიური ნიგოზი
სელენით მდიდარი პროდუქტი, რომელიც ანადგურებს სიმსივნურ უჯრედებს.
განაგრძეთ კითხვა: