გამაჯანსაღებელი ჭარხლის რეცეპტი
1,5 კგ. ჭარხალი გაასუფთავეთ, თითოეული დაჭერით 4-5 ნაწილად და დაასხით 2 ლ. ცხელი წყალი. შემოდგით საშუალო ცეცხლზე და ხარშეთ 1 სთ-ის მანძილზე. შემდეგ დაუმატეთ 1 ს.კ. შაქარი და 1 ს.კ. ვაშლის ძმარი. ეს ნარევი შეინახეთ მაცივარში.
საჭმლის ყოველ მიღებამდე, დღეში 3-4 ჯერ, დალიეთ 30-40 მლ. ჭარხლის ნაყენი და შეჭამეთ 1-2 ნაჭერი ჭარხალი.
- უმჯობესდება სისხლის ხარისხი;
- იწმინდება ორგანიზმი - შარდმდენი ეფექტი, წმენდს ღვიძლს;
- ამცირებს სისხლძარღვების ათეროსკლეროზის განვითარების რისკს, ასევე გულის დაავადებას, მეორე
- ბლოკავს სიმსივნური უჯრედების ზრდას;
- სწრაფად ამცირებს მენოპაუზის სიმპტომებს;
- აძლიერებს სასქესო ჯირკვლების ფუნქციას, კურნავს უნაყოფობას;
- აუმჯობესებს გულ-სისხლძარღვთა და სასუნთქ სისტემას;
- არეგულირებს წნევას;
- ზრდის ორგანიზმის ამტანობას - აძლიერებს ორგანიზმის უჯრედებში ჰაერის გაჯერებას;
- აქვს გამაახალგაზრდავებელი ფუნქცია, ჭარხალი შეიცავს ნივთიერებას, რომელსაც ახალი ქსოვილების წარმოქმნა შეუძლია;
- სასარგებლოა ორგანიზმის გამოფიტვისა და ძალ-ღონის გამოცლისას;
- გაივლის "ცივი ფეხების" სინდრომი სისხლძარღვების გაფართოების ხარჯზე;
- აძლიერებს არტერიას, კაპილარების კედლებს, ძვლებს;
- ხელს უშლის სიმსუქნეს (განსაკუთრებით ღვიძლის გაცხიმოვნებას).
ანა გარელი