1. 82,5%-ზე დაბალი ცხიმიანობის კარაქი
ყველაფერი, რასაც მაგ: 72,5%-იანი ცხიმიანობა აქვს, კარაქი აღარ არის, არამედ მცენარეული ტრანს ცხიმებია. მსგავსი პროდუქტების გამოყენებას საშინელი შედეგი მოაქვს: ქრონიკული დეპრესია, გულის დაავადებები, სისხლძარღვების ოკლუზია და ა.შ.
2. მსუბუქად დამარილებული ქაშაყი პლასტმასის კონტეინერში
ნამდვილი ქაშაყი მხოლოდ ზეთში ინახება.
3. ნაკლებმარილიანი ხიზილალა
ხიზილალა დიდხანს არ ინახება. თუ დიდხანსაა შენახული, ე.ი. გაყინეს, ძალიან დამარილიანებულია ან დამატებული აქვს უროტროპინი.
4. კიბორჩხალის ჩხირები
სინამდვილეში ეს გაურკვეველი, სოიოს ცილის
5. არაქისი
შეიცავს გაუკვეველ დანამატებს, მეტიც, არაქისის კანი ძლიერი ალერგიის გამომწვევია. ასევე, მისი მიღება რეკომენდებული არ არის პოდაგრის, ართროზის, ართრიტის დროს.
6. ფანტელები და "საბავშვო საუზმე"
თითქმის ყველა ასეთი პროდუქტი გაურკვეველ შაქარს შეიცავს, უფრო სწორად, არც შაქარს, არამედ შაქრის შემცვლელს, ციკლომატს. შაქრისა და შაქრის შემცვლელის უარყოფითი გავლენა ბავშებზე კი ყველასთვისაა ცნობილი, ამიტომ მოარიდეთ შვილებს.
7. ჩიფსი და კარტოფილი "ფრი"
ამ პროდუქტების დიდი რაოდენობის წარმოებისთვის გამოიყენება ჰიდროჰენიზირებული ცხიმები, რაც ტრანს-ცხიმებზე მავნე და საშიშია.
ანა გარელი