03 ივლისი, 2017
ჭარხალი - შეიმოწმეთ კუჭის მჟავიანობის დონე
ჭარხალის დახმარებით კუჭის მჟავიანობის დონის განსაზღვრა შეიძლება. ეს ძალიან ადვილია, საკმარისია მხოლოდ შეჭამოთ ჭარხალი და შემდეგ დააკვირდეთ, რა ფერისაა თქვენი შარდი.

თუ თქვენი შარდი ვარდისფერია, ესე იგი კუჭის მჟავიანობა საკმაოდ დაბალია.

ცილების სათანადოდ დასაშლელად და ვიტამინ B12-ის უკეთ ასათვისებლად კუჭისთვის საჭროა ნორმალური ph-ის დონე.

ასე რომ, კუჭის დაბალი მჟავიანობის შემთხვევაში ორგანიზმი ვერ შეძლებს ცილების სწორად გადამუშავებას, რამაც შეიძლება ჯანმრთელობასთან, განსაკუთრებით ნაწლავებთან დაკავშირებული პრობლემები გამოიწვიოს. ასევე, შეგაწუხებთ მუდმივი დაღლილობისა და მოთენთილობის შეგრძნება.

როგორც აღვნიშნეთ ჭარხლის მეშვეობით
შეგიძლიათ შეამოწმოთ კუჭის მჟავიანობის დონე და თუ თქვენი შარდი ვარდისფერია, ესე იგი მჟავიანობა დაბალია.

რა უნდა გააკეთოთ მდგომარეობის გასაუმჯობესებლად:


ჭამამდე 15-30 წუთით ადრე დალიეთ 2 ჭიქა წყალი.

შეგიძლიათ, აგრეთვე, ერთი დიდი ყლუპი ვაშლის ძმარი დალიოთ.

მჟავიანობის შესამცირებლად კი 1 სადილის კოვზი ვაშლის ძმარი გააზავეთ ერთ ჭიქა წყალში და დალიეთ.

FaceBook Twitter Google ელფოსტაბეჭდვა
კომენტარი / 0 /
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა.
TOPS