სპეციალისტებმა მსოფლიოში ცნობილი ბრენდების წარმოების 10-ზე მეტი პომადა შეისწავლეს.
აღმოჩნდა, რომ პომადების შემადგენლობაში შედის პარაფინი და მიუხედავად იმისა, რომ მისი კონცენტრაცია თითქმის უმნიშვნელოა, ყოველდღიური გამოყენებისას პარაფინი შეიძლება, კარიესის განვითარების მიზეზი გახდეს.
დეკორატიული კოსმეტიკის ნაწარმში შემავალი ქიმიური ნივთიერებები კბილის მინანქარზე ხვდება და პომადის რეგულარული გამოყენებისას კბილებზე შეიძლება მიკრობზარები
ჟურნალი ''რეიტინგი''