კიტრი შეიცავს კალიუმს, რაც განსაკუთრებით სასარგებლოა გულის მუშაობისთვის. ერთი ფინჯანი დაჭრილი კიტრი შეიცავს ორგანიზმისთვის კალიუმის დღიური ნორმის 4%-ს, სამაგიეროდ მასში გაცილებით ნაკლები კალორიაა, ვიდრე კალიუმის შემცველი სხვა პროდუქტი, მაგალითად, ბანანი.
კალიუმი აფართოებს სისხლძარღვებს, რითაც ხელს უწყობს სისხლის წნევის დაქვეითებას. ეს კი, თავის მხრივ, აუმჯობესებს გულის მუშაობას.
კალიუმი აფერხებს სისხლის შედედების პროცესს, რითაც ასევე, აუმჯობესებს გულის მუშაობას.
სოფიო ბულაური