მკვლევარი უეიკ ფრესტის თქმით, ახლადდაწურული ჭარხლის წვენი ტვინს ეფექტურად მუშაობაში ეხმარება.
ასაკოვან ადამიანს სპორტით დაკავებისთვის საჭირო ენერგიით ავსებს.
ჭარხალი ადამიანისთვის აუცილებელი და სასარგებლო პროდუქტია. აჩქარებს მეტაბოლიზმს და ორგანიზმში მიმდინარე ყველა პროცესს ასტიმულირებს.
ჭარხლის წვენი შეიცავს დიდი რაოდენობით ნიტრატს, რომელიც მიღების შემდეგ ნიტრატად გარდაიქმნება, საბოლოოდ კი აზოტის ოქსიდად. სწორედ ეს ელემენტი ზრდის ორგანიზმში სისხლის მიწოდებას.
ანა გარელი