კვლევაში 400 ათასი მოხალისე იყო ჩართული.
სპეციალისტებმა მათი დღის რაციონი და ჯანმრთელობის მდგომარეობა შეისწავლეს. აღმოჩნდა, რომ ფაფების მოყვარულებს ძლიერი იმუნური სისტემა აქვთ, უკეთ ებრძვიან დაავადებებს და ცოცხლობენ უფრო დიდხანს, ვიდრე ისინი, ვინც ფაფებს იშვიათად მიირთმევენ.
მეცნიერებმა ასევე აღნიშნეს, რომ ყველაზე სასარგებლო დაუმუშავებელი მარცვლეულისგან დამზადებული ფაფაა - შვრია, წიწიბურა, ყავისფერი ბრინჯი.
შეიცავს ნივთიერებებს, რომლებიც ადამიანის ჯანმრთელობაზე დადებითად აისახება.
ანა გარელი