ამისთვის დაგჭირდებათ მხოლოდ:
300 გრამი ნიახური.
6 ლიმონი.
მომზადების წესი:
ნიახური კარგად გარეცხეთ, დასრისეთ და პატარა ქვაბში მოათავსეთ, დაუმატეთ 6 ლიმონის წვენი, დაახურეთ თავზე, ქვაბი მოათავსეთ უფრო დიდ წყლიან ქვაბში, შემოდგით ცეცხლზე. როცა წამოდუღდება, ცეცხლს დაუწიეთ და 2 საათის განმავლობაში ადუღეთ. შემდეგ გადმოდგით და გააჩერეთ, ვიდრე გაგრილდება.
მიღებულ მასას მოურიეთ, ჩაასხით ქილაში და თავზე მჭიდროდ დაახურეთ.
შეინახეთ მაცივარში.
გამოყენების წესი:
მიიღეთ 1 სადილის კოვზი ყოველ
აღნიშნული ინგრედიენტებით მომზადებული წამლის რაოდენობა 2 თვეს უნდა გეყოთ. ამ დროის განმავლობაში დარწმუნდებით, რომ შაქრის დონე სისხლში თანდათან ნორმალიზდება.
სოფიო ბულაური