ინგრედიენტები:
15 ლიმონი.
12 თავი ხახვი.
5 სადილის კოვზი ნედლი ორგანული თაფლი.
400 გრამი გაღივებული ხორბალი.
400 გრამი ნიგოზი.
მომზადების წესი:
გაღივებული ხორბალი მოათავსეთ მინის ქილაში და დაასხით იმდენი წყალი, რომ დაიფაროს, დააფარეთ მარლა და დატოვეთ 10-12 საათით, შემდეგ მარლის საშუალებით გადაწურეთ და გაღივებული ხორბალი კარგად
მიღებულ მასას დაუმატეთ კანიანად დაჭრილი 5 ლიმონი და დარჩენილი 10 ლიმონიდან გამოწურული წვენი. ბოლოს დაუმატეთ თაფლი, აურიეთ და გადაიტანეთ მინის ქილაში. მოათავსეთ მაცივარში და სამი დღის შემდეგ დაიწყეთ გამოყენება.
გამოყენების წესი:
მიიღეთ 1-2 სადილის კოვზი დღეში 3-ჯერ ჭამის წინ 30 წუთით ადრე.
კიბოს დაავადების სამკურნალოდ კი მიიღეთ ერთი სადილის კოვზი ყოველ ორ საათში.
სოფიო ბულაური