უპირატესობა მიანიჭეთ გამომცხვარ და არა შემწვარ საკვებს, მაგალითად, ღუმელში მომზადებული თევზი, ხორცი, ბოსტნეული უფრო გემრიელია და ჯანმრთელობასაც არ ვნებს. ამგვარად მომზადებულ თევზსა და ხორცს სუნელებით შეზავებული ბრინჯის გარნირი მოუხდება, გარნირად შეგიძლიათ შეარჩიოთ ბრიუსელის კომბოსტო, ბროკოლი და ლამაზად გააფორმოთ მწვანილით.
ტრადიციული მძიმე სალათები, როგორებიცაა„ოლივიე“ და „შუბა“ შეგიძლიათ,
ჯანმრთელობისთვის, ასევე, წონაში რომ არ მოიმატოთ, უმჯობესი იქნება, გაზიანი სასმლის ნაცვლად, ჩვეულებრივი წყალი ან ნატურალური ხილის ან ბოსტნეულის წვენი დალიოთ. ტკბილი ღვინო კი მშრალი და ნახევრად მშრალი ღვინოებით შეცვალეთ.
საერთოდ კი, ყველაზე კარგი რჩევაა, დაიცვათ ზომიერება ყველანაირი სკვებისა და სასმლის მიღებისას.
სოფიო ბულაური