არსებობს რამდენიმე ტესტი, რომელთა დახმარებითაც ადვილად განასხვავებთ ხელოვნურსა და ორგანულ ბრინჯს.
წყალი
ერთ სადილის კოვზ ბრინჯს დაასხით ერთი ჭიქა წყალი. თუ ბრინჯი ფსკერისკენ დაეშვება, ესე იგი ის ორგანულია.
ცეცხლი
მიიტანეთ ცეცხლთან რამდენიმე მარცვალი ბრინჯი. თუ ბრინჯი არ დაიწვება, ესე იგი ორგანულია, წიინააღმდეგ შემთხვევაში საქმე ხელოვნურ
სანაყი
ბრინჯი დანაყეთ. თუ ბრინჯი თეთრ ფხვნილად იქცა, ესე იგი ორგანულია. თუ მარცვლებს ყვითელი ლაქები გაუჩნდა, ესე იგი ხელოვნურია.
ობი
ცოტაოდენი ბრინჯი მოხარშეთ და პლასტიკატის კონტეინერში მოათავსათ, რამდენიმე დღით დადგით მზეზე. თუ ობი გაუჩნდა, ესე იგი ბრინჯი ორგანულია.
სოფიო ბულაური